Maite en Jesse

 

 

21 september

 

Vandaag ging Gita weer aan het werk en maken we de wandelingen die daar bij horen van en naar het land met Gita, Jesse en Maite. De twee ukkies doen het geweldig. Dat is hieronder in beeld gebracht. 

 

 

 

 

 

20 september

 

Misty, de moeder van Jesse is zaterdag vertrokken naar haar eigenaar weer en Jesse doet het knap. Hij is iets zoekend nog naar nieuwe balans in zichzelf maar gedraagt zich prima en ik ben trots op hem!  Gita neemt de zorg voor hem over van Misty en vriendinnetje Maite zorgt nog altijd voor de nodige afleiding.

 

Ik heb vandaag besloten de beide veulens niet te houden en voor beide een mooie plek te gaan zoeken. Voor Maite kan dat vanaf half oktober en ook Jesse wil ik tot die tijd nog houden. Ik wil ze niet hier al scheiden en ik zou het zelfs het leukst vinden ze samen te plaatsen. Wie weet of het lukt!

 

De beide pony's hebben een verwachte stokmaat van 1,45/ 1,50.  Maite, van de zachtaardige new forest hengst Samba met 1,45 stokmaat en een Spaanse moeder van 1,52 zal de maat van haar moeder wellicht net niet halen.

Jesse waarvan de afstamming geheel onbekend is en die uit een D van 1,42 is gekomen, lijkt juist zijn moeder qua stokmaat in te halen.  Zijn moeder is een Pools of Hongaars  ingevoerde merrie met een bijzondere kleur die bekend is van konik of huzule. Jesse zelf is bont en prachtig symmetrisch afgetekend met zelfs een tweekleurig staartje. 

 

Maite is een zachtaardig, dapper aanwezig sportief gebouwd veulen. Vrolijk en heel goed bewegend. Exterieurmatig beduidend meer gelijkenis met paps Samba dan met mams Gita al is ze wel ook een schimmel

Jesse is  wat zwaarder op de benen en lijf, wat eenvoudiger in beweging maar zeker krachtig. Koelbloedig typje. 

 

Hieronder een reeks foto's van vandaag 20/9. Hier verder onder is nog veel meer te vinden en op het blog van Jesse is over hem nog meer te lezen en zien

 

 

 

 

 

 

 6 september

 

Mijn lieve Maite en Jesse.  Ze groeien als kool en wat zijn ze leuk! Maite is het liefste meisje van de klas en het zachte karakter van haar paps overheerst in haar. Maar ook de vrolijke en wat eigenwijze karaktertrekjes van mams Gita zijn zeker in haar terug te vinden.  Een heerlijkheid, dit kleine dappere ding.

 

Jesse ontwikkelt zich ook mooi, als hengst heel gezeglijk en hij leert snel. Vandaag begon de verspeenperiode en staat hij nu met de hitte overdag tussen mams Misty en aan de ene andere kant en aan de andere kant Gita en Maite.  Allemaal heerlijk in de schaduw van grote bomen. Het gaat perfect. 

 

Beide hebben ze ook hun smid ervaring achter de rug en staan ze weer keurig op de voetjes.  Maite deed het alsof ze er ervaren in was. Ik kon zelfs tijdens het bekappen foto's maken. Geweldig. Zoals ik al schreef: het liefste meisje van de klas. Voor Jesse was dit iets meer uitdaging. Hij vond de kniptang en rasp wat spannend. Maar desondanks liet hij het goed gebeuren en met duidelijkheid van zowel de smid als van mij ging dat perfect. 

 

Hieronder wat foto's van deze, voor tijdelijk, nieuwe situatie. in de nacht gaan ze nog samen op de wei.  Volgende week zaterdag 16 september zal mams Misty weer terug gaan naar haar eigenaar.  Zo kan Jesse mooi een poosje wennen aan de scheiding en bij Misty zal de melkproductie zo terug gebracht worden.  En de smid bij Maite ook in beeld

 

18 juni

 

Maite en Jesse

 

Wat gaan ze leuk. Van lieve kleine babypaardjes naar stoere eigenwijze zelfbewuste veulens.  Maite nu 4,5 week (geb. 18 mei) en Jesse 2,5 maand (geb. 4 april).  Beide groeien ze als kool. Netjes aan de lijn lopen kunnen ze allebei. Voetjes geven: geen probleem. Keurig opgevoed. Wat een heerlijkheid. We wandelen vaak van hun weiland naar huis om wat oefeningetjes te doen en te poetsen etc. Gita, mams van Maite wordt weer gereden.  En zo ondernemen de kleintjes automatisch van alles wat  hun hele verdere leven ten goede komt.  Maite houd ik aan een lijn nog vast als Gita wordt gereden. Ze is nu nog net niet zelfstandig genoeg om alleen zo los bij Jesse en Misty te blijven. Als ik haar aan halster en lijn vasthoudt is ze tevreden en rustig. Super knap!

 

Hieronder een serie foto's van het spul.  Terwijl mama Gita aan het werk is, vermaken we ons prima.

Lekker stoeien op de wei. Aan touwtje lopen, keurig wachten...en weer lopen. Alles te vinden hieronder op foto en een korte video.

 

22 mei

 

Hieronder een korte video van de eerste dagen van Maite

21 mei

 

Eindelijk, daar is ze. Zo blij met dit prachtige veulenmeisje.  Ze wordt vast een schimmel maar nu bijna zwart. Zo'n prachtig plaatje bij de witte mams Gita.  Aan halster lopen gaat netjes al, touw achterlangs om iets te helpen drukken werkt perfect. Voetjes geven, wat doet ze het netjes!  Heerlijk mensgericht.  

 

Gita bleef met de nageboorte staan maar een bezoekje van de dierenarts loste dat op. Geen problemen verder. Alle perfect in orde. 

 

Wat ben ik blij met mijn leuk en ontzettend lief veulentje, mijn Maite.

Reactie schrijven

Commentaren: 0