Candy

 

22 december

 

Naar huis vandaag samen met vriend Sultan.  Wat is ze opgeknapt en in een recordtijd een vrolijk, fris en blij paard geworden.  De kroon op mijn werk is dat ze hier nog niet één keer heeft geprobeerd ook maar iets te zoeken om te kribbebijten. Want dat deed ze in het verleden, en behoorlijk ook. Het was bekend en haar voortanden laten het ook duidelijk zien.  Candy voelt zich thuis vanaf het moment dat ze hier is, ontspannen ook en in vertrouwen dat het goed is. En dat was werkelijk een cadeau om te ervaren. De zware verkoudheid waar ze mee te kampen had was in no time verdwenen. En nu vandaag maar huis en daar blijven zoals je hier was lieve meid!

 

Het ga je goed en sowieso blijf ik haar en haar nieuwe baasje nog even begeleiden totdat ze nog wat mer op elkaar zijn ingespeeld. 

 

Hieronder net thuis aangekomen en lekker samen knabbelen. 

 

 

Naar de tandarts vandaag, wat deed ze het netjes. Nu de smid nog, dan lekker aan het werk en volgende week de zadelmaker. Dan is alles voor elkaar en kan deze mooie dame naar haar nieuwe Thuis samen met Sultan. Heerlijk voor die twee. Wat een prachtig leven staat ze te wachten. 

 

De eerste les zaterdag verliep  mooi. Candy heeft duidelijkheid nodig en ze mag leren dat ze wordt gezien en gehoord. Dan gaat haar vertrouwen groeien en krijgt ze meer plezier aan het werk en de omgang met mensen. En dat verdient ze. Want wat en heerlijk toegankelijk vriendelijk dier is ze!

 

 

 

Op het gebied van communicatie  en plezier in samenwerking is er bij Candy ook nog zeker veel eer te behalen. Op de ingesproken video hieronder zie je hoe ik met haar bezig ben geweest in de longeerbak om dat plezier door duidelijkheid in eerlijke communicatie tot stand te brengen

 

 

 

 

 

Daar is mijn nieuwe ster.  Nou ja, "mijn". Nee niet van mij maar wel mag ze een klein poosje hier zijn. Candy, jazeker, ze is een snoepje. Wat een innemend en toegankelijk paardje. Ze is hier om haar samen te brengen met Sultan waar ze later mee naar huis zal gaan. Ze is hier ook  om haar een goede start te geven met haar nieuwe baasje en om haar van de nodige verzorging te voorzien. Maandag staat de osteopaat op het programma en de komende tijd nog de tandarts, hoefsmid en zadelmaker.  Met ondersteuning van de nodige  middelen gaan we haar verkoudheid te lijf en de afvalstoffen die vrijkomen van de behandeling door de osteopaat én om de stress en vermoeidheid los te laten die zijn ontstaan door 2 verhuizingen na 11 jaar op dezelfde plek te zijn geweest.  En hopen dat het kribbebijten zal stoppen.

 

Dan na behandeling haar laten ervaren hoe haar lijf nu voelt en dat ze zichzelf gemakkelijker kan dragen en zich beter kan buigen. Als daar een begin mee is gemaakt kan ze naar huis om van een prachtig leven vol liefde te gaan genieten.

 

De eerste kennismaking met Sultan verliep prachtig. Wat een mooi stel samen. Alsof ze al tijden samen lopen. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0