Jesse

 

9 april

 

27 maart jl. is Jesse geruind.  Een opluchting dat het achter de rug is. Hieronder wat foto's van nét wakker na de ingreep en de eerste stapjes van het nieuwbakken ruintje.

En nog een foto van 2 weken later heerlijk op de wei met vriend Barry. 

 16 februari 2024

 

Jesse is na het vertrek van Maite hier gebleven.  Het vertrek van Maite bracht hem gelukkig niet van streek. Daarna kreeg hij gezelschap van de  ruin Barry.  Eerst een poos naast elkaar, toen enkele uren per dag samen en recentelijk staan ze 24/7 bij elkaar. Een fijne opvoeder weer voor Jesse. Barry is zelf goed in balans gekomen en zijn herstel, dat vooral zijn onzekerheid betrof, is geslaagd. Nu is hij in staat goede steun te bieden aan de jonge Jesse.

 

Jesse  gedraagt zich netjes, hij heeft ook geen bijtgedrag en dat is heerlijk.  Omdat hij zo mak is, kan hij soms iets opdringerig zijn, maar veel correctie is dan niet nodig.  Poetsen geniet hij van. De smid; hij doet het keurig. Kortom, een heel fijne jaarling in omgang. Ik zou haast willen zeggen: in huiselijke kring opgevoed in de zin van heel veel aandacht van een twee vaste mensen op mijn privé plek. Hij is sociaal naar andere paarden en pony's.  Natuurlijk is hij gezond speels zoals hoort bij een jonge pony.  Gooien met een speelbal of emmer, door de paddock racen op zijn tijd. Mooi om te zien. De harmonie tussen Barry en Jesse is volledig. Jesse kent zijn plek en Barry "handhaaft zijn superioriteit in ontspanning".  Precies het juiste voor Jesse om goed gedrag naar anderen verder te ontwikkelen.

 

Hieronder een aantal foto's en een korte video van vandaag; 16 2 24

 

18 juni

 

Over Jesse én Maite vertel ik verder van alles over hun opgroei op de pagina van zijn vriendin Maite. 

 

 

 

 

21 mei

 

Jesse is er een paar dagen, afgelopen dinsdag is hij gebracht samen met mams merrie Misty. Zij zal half/eind september terug gaan naar haar eigenares en Jesse blijft bij mij. Wat zullen hij en Maite een prachtige tijd krijgen. Lekker op de wei samen over enkele dagen. Nu nog gescheiden met een draadje. Immers, Maite is pas 4 dagen oud en Gita mag nog even wennen aan het moeder zijn.  

 

Jesse is heerlijk mensgericht en goed mak ook. Aan het halster leiden gaat mooi. Hij leert het snel en met een lijntje achterlangs doet hij het perfect. Het laatste stuk wandelen van weiland terug naar huis ging al mooi zonder de extra hulplijn achterlangs.  Voetjes geven gaat goed. Ieder dag even oefenen. Knap, heerlijk veulentje! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0